Miele kohv

Black Edition: kohvinauding kõigi meeltega
Optimaalse kohvinaudingu jaoks oleme turule toonud neli Miele kohvisorti: Miele Black Editioni. Nii saate oma kohvijoogid valmistada alati optimaalsete kohviubadega. Tulemus on Mielele omane: lihtsalt ainulaadne!

Aluseks on täiuslik segu
Eri kohvisortide kompositisoon, kvaliteet ja seguvahekord on iga kohvi maitse alus. Miele Black Editioni eksklusiivsete kohvisegude jaoks valiti välja neli hõrku kohviubade sorti. Tänu käsitsi korjamisele valitakse välja üksnes küpsed marjad. Tulemus: harmooniline ja tuntavalt aromaatne kohv, mis loob üllatavaid naudinguelamusi. Kõik meie kohviubade sordid on õiglasest kaubandusest ja mahesertifikaadiga* ning neid saab tellida Miele veebipoest.

18 kuud värskuse garantiid
Hea maitse sõltub olulisel määral ka kohvi hoiustamisest. Miele Black Editioni täieliku aroomi säilitamiseks pakendatakse kohv lõhnakindlatesse 250 g kottidesse, mis on alumiiniumist komposiitkilest. Aroomiventiil võimaldab eemalduda tekkivatel kohvigaasidel – see on väga tähtis. Kuna pikemaajalise hoiustamise korral võib aroom mõningal määral ventiili kaudu väheneda, soovitab meie kohvi röstikoda tarbida kohvi 18 kuu jooksul. Loomulikult võib kohvi kasutada ka pärast selle aja möödumist.

Fairtrade: garanteeritult õiglasest kaubandusest
Meie jaoks on õiglus iseenesestmõistetav. Seepärast on kõigil Miele Black Editioni sortidel ka õiglase kaubanduse sertifikaat. Õiglase kaubanduse toodete pioneerina annab kohv arengumaades väärtusliku panuse kohvikasvatajate ja nende perede elu- ja töötingimuste parandamisse. Peale selle annab õiglase kaubanduse toodete ostmine panuse keskkonnakaitse edendamisesse. Meie Miele kohvi päritolu saab hõlpsalt kindlaks teha ning see on saadud 100 protsenti õiglase kaubanduse lepinguga kohvikooperatiividest.

Mahesertifikaadiga* kohvinauding
Iga ettevõte, kes toodab või turustab mahekasvandusest pärit põllumajandustooteid, peab olema sertifitseeritud keskkonnadirektiivi kohaselt, et saada luba toodet ELis müüa. See sertifikaat hõlmab kogu ökoloogilist tootmisketti – koos kasvatamise, toiduainete töötlemise, transpordi, ladustamise ja müügiga. Vastavalt nendele nõuetele ei ole sertifitseeritud mitte ainult meie partner, Vollmer Privatrösterei, vaid ka Mielel on esmakordselt mahekohvi ladustaja ja kauplejana mahesertifikaat**.
Kohvisegud
Kogege kohvi kõigi meelte ja neljas naudingusuunas Miele Black Editioniga

Miele Black Edition: avastage Miele kohvisortide maailm.
Me armastame täiuslikke naudinguhetki. Seepärast on olemas spetsiaalsed kohvioad Mielelt: Black Editioni sari. Käsitsi korjatud, Lõuna-Ameerika araabika ja robusta kohviubade kohvisegu on kohandatud spetsiaalselt meie kohviautomaatide jaoks. Kõik meie kohvisordid on õiglasest kaubandusest ning neid saab tellida Miele veebipoest.

Miele Black Edition One for all
Külluslik ja aromaatne: nii maitseb Miele Black Edition One for all. Lisaks üllatab röst tagasihoidliku puuviljanoodiga – erilise maitsekogemuse heaks. One for all kohviubade segu 100% araabika kohviubadest on tänu oma tasakaalustatud aroomile eriti mitmekülgselt kasutatav: see sobib optimaalselt maitsva café crema, espresso ja kõigi piimaga kohvijookide valmistamiseks.

Miele Black Edition Café Crema
Suurepärane vaht on hea café crema jaoks nagu täpp i peal, sest siin saavutab aroom oma kõrgpunkti. Meie café crema segu hoolitseb oma kerge ja tasakaalustatud aroomiga täiusliku kohvinaudingu eest – seda saadab lilleline puuviljasus, mis annab kõigele erilise nüansi. Miele Black Edition Café Crema koosneb 100% araabika ubadest.

Miele Black Edition Espresso
Kohviklassiku jaoks pakub Miele Black Edition Espressot. Segu on eriti intensiivse maitsega ja vürtsika, šokolaadise noodiga – nii saate valmistada lennukaid ja eriti aromaatseid espressosid. Sobib ideaalselt maitsva eine lõpetuseks. Esmaklassiline segu on toodetud kvaliteetsetest robusta ja araabika ubadest.

Miele Black Edition Decaf
Miele Black Edition Decafiga naudite kõiki kohvijooke täiesti ilma kofeiinita kõrgeimal tasemel. Spetsiaalse bioloogilise protsessi käigus eemaldatakse kohvisegust õrnalt kofeiin – seejuures säilib aroom 100%, tagades võrreldamatu kohvinaudingu. Segu on loodud kvaliteetsetest araabika ubadest. Nagu kõik meie kohvisordid, on ka Miele Black Edition Decaf õiglase kaubanduse ja mahesertifikaadiga.
Röstimisprotsess

Meie partner: Vollmer Privatrösterei
Röstikojaga Vollmer Privatrösterei on Miele kõrval partner, kes on sama traditsioonirikas ja väärtuseid teadvustav nagu me isegi. 1936. aastal koloniaalkaupluse ja selle kõrval tegutsenud röstikojana rajatud Vollmer Privatrösterei vaatab tagasi enam kui 80 aasta pikkusele röstimiskogemusele ja ebatavaliste kohvikompositsioonide loomisele. Täpselt nagu Miele väärtustab ka Vollmer parimat kvaliteeti ja omab nii õiglase kaubanduse sertifikaati kui ka juba aastast 1996 mahesertifikaati.

Õige röstimine on otsustava tähtsusega
Alles röstimise ja selle käigus tekkivate keemiliste reaktsioonide abil tekib igale kohvisegule sordiomane ainulaadne aroom ja maitse. Rasvavaba ja kuiva röstimisprotsessi käigus taaselustatakse kuni 800 maitse- ja lõhnaainet, mis kohviubades sisladuvad. Röstimise kestus ei mõjuta mitte ainult kohviubade niiskus- vaid ka happesisaldust. Mida tumedam röst, seda vähem hapet, see-eest aga seda enam eritub mõruaineid ja magusust. Seega määravad röstimise temperatuurikõver ja kestus kohviubade aroomi ja maitse, nii et üks ja sama kohviubade sort võib eri moodi röstimisel maitseda erinevalt. Kuna röstimisprotsessi ajal saavad erituda vaid need maitseained, mis on toorestes kohviubades juba olemas, peab iga röstimisprotsess olema täiuslikult häälestatud vastavale kohviubade segule. Alles siis saavad kohvioad kogu oma maitsepotentsiaali avada. Kuna röstimise tõttu aurustub kohvioas olev vedelik, väheneb selle veesisaldus esialgselt umbes 12 protsendilt vaid viiele ja väheneb ka selle kaal. Ent see, kes nüüd arvab, et selle tõttu kohviuba ka kahaneb, eksib: röstimisprotsessi käigus muutub selle maht kahekordseks, sest aurustuv vesi tõstab kohvioa siserõhku. Miele Black Editioni röstimiseks valatakse toorkohv eelsoojendatud röstimisnõusse. See kuivatab kohvioad ja eelsoojendab neid. Seejärel neid pruunistatakse, selle käigus moodustuvad alates umbes 150 Celsiuse kraadist esimesed aroomid. Röstimisprotsessi lõpus on kohvi temperatuur vähemalt 180 Celsiuse kraadi, enne kui see taas jahtub.
Seadmed ja tarvikud

Miele kohviautomaadid: puhas nauding
Kõigile, kes armastavad täiuslikult valmistatud kohvijooke, pakub Miele suurepäraste kohviautomaatide laia valikut. Ükskõik kas ambitsioonikas hobibarista, piimavahufänn või eksklusiivsete kohvijookide armastaja: lõpuks ometi saate oma lemmikjooke nautida lisaks kohvikule ka kodus. Igal ajal ja lihtsalt – Mielega.

Tarvikud ja puhastamine kauakestvaks naudinguks
Kohviautomaat on vaid üks teie lemmikkohvijoogi täiusliku valmistamise paljudest olulistest eeldustest. Lisaks õigele kohvile mängivad olulist rolli ka sobivad tarvikud, näiteks kohvikann, mis sobib optimaalselt kohviautomaadi väljavoolu alla. Sama oluline on teie Miele seadmete regulaarne ja õige puhastamine. Meie teeme selle siin teie jaoks nii lihtsaks kui võimalik: näiteks automaatsete puhastusprogrammide või hõlpsasti eemaldatava kohvipressiga. Hoolika seadmehooldusega toetate oma Miele seadmete laitmatut talitlust kogu nende kasutusea jooksul: kauakestva ja maitsva kohvinaudingu jaoks.
Kohvinauding

Mielega valmistate iga kohvijoogi täiuslikult
Selleks et saaksite oma lemmikkohvi Miele kohviautomaadiga valmistada täiuslikult ja seega nautida kogu selle aroomi, on vaja veidi katsetusvalmidust ja kõhutunnet. Mõningase proovimise ja maitsmisega saate hõlpsasti ise kindlaks teha oma kohvisordi jaoks täiuslikud seadistused. Parima tulemuse jaoks on määravaks järgmised seadistused: joogi kogus, jahvatuskogus, keetmistemperatuur, eelniisutus ja jahvatusaste. Kuidas neid parameetreid hõlpsalt muuta, saate lugeda seadme kasutusjuhendist.

Kõik on seadistuse küsimus
Itaalia baristad valdavad kohvivalmistamise kunsti peaaegu täiuslikult. Nende saladus on suur hoolikus ja täpsus kohvi valmistamisel ning kohviveski ja -masina parim võimalik häälestus kasutatavale kvaliteetkohvile. Seepärast seadistatakse kohviveski jahvatusaste igal hommikul sõltuvalt ilmastikutingimustest (eelkõige õhuniiskusest) uuesti. Seadistuste kontrollimiseks keedetakse nii palju prooviespressosid, kuni tekib täiuslik crema. Et saaksime garanteerida teile kui Miele kohviautomaadi omanikule samasugused täiuslikud tulemused, ilma et peaksite sama palju vaeva nägema, tegime Miele kohviautomaatidel kindlaks meie Black Editionile sobivad optimaalsed seadistused:
Espressole, cappuccino'le ja latte macchiato'le
Joogi kogus: | 30 ml |
Jahvatuskogus: | 3. asend vasakult |
Valmistustemperatuur: | keskmine |
Eelniisutus: | pikk |
Jahvatusaste: | 4. asend |
Kohvile
Joogi kogus: | 140 ml |
Jahvatuskogus: | 4. asend vasakult |
Valmistustemperatuur: | madal |
Eelniisutus: | väljas |
Jahvatusaste: | 4. asend vasakult |